• 16 juli 2024 07:42

Ultratrimmer

Hardlopen, wandelen en soms een bergtocht

Elfsteden Ultraloop Introductie

jun 1, 2005

Deze webpagina’s gaan over een ‘wilde’ ultraloop langs de friese elf steden. ‘Wild’ wil alleen zeggen dat het geen georganiseerde wedstrijd was, het lopen ging juist heel rustig.De lopers waren (van links naar rechts):

  • Carl Wilhelm Wilke
  • Adrie van Dijk
  • Theo Cloosterman

De start was op vrijdag 3 juni 2005 om 12:00 uur bij de Kamer van Koophandel in Leeuwarden.
Adres: Heliconweg 62
Postcode: 8914AT
De finish was op dezelfde plaats.

Oorspronkelijk zou op bovengenoemde datum de door SV Friesland georganiseerde wedstrijd van start gaan. De organisatie had wel een minimun van 10 deelnemers als voorwaarde gesteld om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Een aantal maanden te voren leken er net voldoende aanmeldingen te zijn, maar helaas moesten er een aantal afhaken wegens blessures, zodat de wedstrijd alsnog werd afgeblazen.

Een aantal lopers besloot zich hierdoor niet te laten weerhouden van deze uitdagende onderneming. Tenslotte was er voor getraind, de begeleiding was al geregeld en de beschrijving van de route werd welwillend ter beschikking gesteld door SV Friesland.
Meer was er niet nodig.

In eerste instantie is alleen de te lopen route hier op internet gezet, om ervoor te zorgen dat alle deelnemers dezelfde route zouden volgen. Met name voor de duitse deelnemer was de nederlandse routebeschrijving moeilijk te volgen. Mogelijk kunnen ook anderen, die overwegen om voor zichzelf eens langs de friese elf steden te lopen, hier hun voordeel mee doen.