• 16 juli 2024 08:11

Ultratrimmer

Hardlopen, wandelen en soms een bergtocht

Kerstmis op de Alida

dec 22, 2005


Plaats:   Waddenzee
Datum:   zaterdag 24 december t/m
maandag 27 december 2005
Website:   www.alida-sailing.com
www.frisian-sailing.com
Foto’s:   Hier.

Familiebezoek en copieus dineren? Tien mensen wilden eens wat anders en gingen zeilen op de wadden.
Zaterdag ga ik bij het neerleggen van de loopplank meteen al door mijn rug, dus voor de rest van de reis hoeft er op mij niet meer gerekend te worden bij de werkzaamheden aan dek.

Als iedereen gearriveerd is, legt Dana ons uit wat er van ons verwacht wordt. Daarna vertrekken we richting Terschelling. Omdat de wind uit een ongunstige richting komt, varen we eerst een stuk op de motor. Later worden met vereende krachten alle zeilen gehesen. Na een uurtje of vier zijn we op Terschelling. Na het aanmeren is het donker.
Na borreltijd wordt er een zeer uitgebreide pastamaaltijd bereid. ‘s Avonds worden er nog enkele kroegen bezocht. Als die dicht gaan, wordt de after-party aan boord voortgezet, door sommigen tot in de kleine uurtjes.

De volgende morgen is er nog tijd voor een strandwandeling, voor we vertrekken naar Vlieland. We moeten wel eerst even de schipper wakker maken.
Onderweg krijgen we een mooie regenboog te zien en ook wat regen, maar de meeste tijd schijnt de zon, net zoals gisteren. Het is nog licht, als we in de jachthaven van Vlieland arriveren. Voor het eten lopen een aantal mensen nog even naar het strandhotel en weer terug door het dorp.
Arlette en Rik pakken weer uit met een fantastisch kerstmaal. Na de afwas storten we ons gezamelijk op de cryptogrammen in de diverse aanwezige kranten. Uiteraard onder het genot van voldoende alcoholische versnaperingen. Wel gaat iedereen iets vroeger slapen dan de dag ervoor.

Maandag moeten we op tijd vertrekken, in verband met de wind en het tij. Er is windkracht 6 voorspeld, maar dat lijkt iets mee te vallen, totdat we in een flinke hagelbui terechtkomen. Daarna blijft het grotendeels droog, maar het is wel een stuk frisser geworden dan de dagen ervoor. Als we in Harlingen aankomen, heb ik weer behoorlijk koude voeten. Na het aanmeren nog even gezamenlijk wat eten en drinken, en daarna is het tijd om van iedereen afscheid te nemen en weer huiswaarts te keren.

Conclusie: voor herhaling vatbaar.