• 24 juni 2024 18:52

Ultratrimmer

Hardlopen, wandelen en soms een bergtocht

O o o… course

jul 25, 2007
Plaats:   Ortho
Datum:   vrijdag 27 juli t/m
zondag 29 juli 2007
Afstand:   Dag 1: 43,6 km
Dag 2: 43,8 km
Dag 3: 43,6 km
Foto’s:   Hier


Aanvankelijk waren de o’s in de naam van dit evenement een indicatie voor het parcours (langs de Ourthe Occidentale en de Ourthe Orientale) en voor de start- en finishplaatsen (Ourth – Ortho en Ourthe – Ortho). De invulling van de o’s is gaandeweg echter ietsjes gewijzigd, want zowel de start als de finish is tegenwoordig in Ortho, bij het chalet van organisator Ton Smeets. Bij de editie van 2007 is het aantal dagen uitgebreid van twee naar drie, waarmme er nog een extra betekenis aan de naamgeving wordt toegevoegd.

Het geheel wordt nog steeds door één man op perfecte wijze georganiseerd. De route wordt dit jaar aangegeven door gekleurde lintjes, nadat Ton vorig jaar tijdens het opruimen van de markeringen op heterdaad werd betrapt door een boswachter, die van mening was dat er een vergunning aangevraagd had moeten worden. Het nieuwe systeem blijkt vandaalbestendig, want alleen de deelnemers weten dat rood rechtsaf is, geel rechtdoor en blauw links af. Iets er tussenin komt ook voor (oranje is schuin naar rechts, groen is schuin naar links), zodat het hele spectrum van de regenboog wordt benut. Daarnaast krijgen alle deelnemers nog een waterproof routebeschrijving mee, waardoor foutlopen bijna onmogelijk wordt. De verzorgingsposten bestaan uit plastic vuilniszakken met flesjes drinken, gemarkeerd door een bordje met een nummer. Voor het eten in het chalet is dit jaar de kok Peter ingehuurd.

Er hebben zich vijf deelnemers ingeschreven voor alle drie dagen: Gijs Honing (vergezeld door Bert en Leo de Jong), Willy Jonkers, Jaques Vandewal, Suzanne Maes en ondergetekende. Majet Spoelder (vergezeld door Joos) loopt de eerste twee dagen mee, ze bereidt zich voor op haar debuut op de 100 km in Winschoten, met de bedoeling daar meteen een goede tijd neer te zetten. Op dag twee komen Ghislain Dops, Leon Dautzenberg, Lucienne van Hees en Patrick Bisschops ook nog meelopen.

Vrijdag is het weer uitstekend, aan de warme kant zelfs. Zoals gezegd is het bijna onmogelijk om fout te lopen, maar desondanks benut ik de eerste gelegheid om dat toch te doen, ongeveer 500 meter na de start. Gelukkig blijft het daarbij, mede omdat Majet, Willy en ik grotendeels samen blijven lopen. Gijs mist ook een keer een afslag en loopt vele kilometers om.
Zaterdag is het beetje miezerig, maar absoluut niet koud en er zijn ook regelmatig droge perioden, dus eigenlijk prima loopweer. Eigenlijk is het maar goed dat het minder warm is dan gisteren, was we moeten flink wat meer hoogtemeters overwinnen. We zijn dan ook beduidend langer onderweg.
Zondag lopen we weer dezelfde route als vrijdag, waardoor het makkelijker is het juiste pad te vinden. Het weer is nog wat natter dan zaterdag, maar nog altijd prima loopweer, denk ik. Degenen die wat later finishen, krijgen echter een paar stevige buien over zich heen, voor hen eindigt de O-o-o course als Eau-eau-eau course.