• 16 juli 2024 08:54

Ultratrimmer

Hardlopen, wandelen en soms een bergtocht

RUN Winschoten 2003

sep 13, 2003
Plaats: Winschoten
Datum: zaterdag 13 september 2003
Afstand: 100 km
Website: www.runwinschoten.nl
Foto’s: Hier

Kort vóór mijn eerste deelname aan de 100 km van Winschoten wordt ik gebeld door RTV Drenthe, ze wilden me interviewen, dacht ik. Maar op de dag zelf bleek dat ze me helemaal gingen volgen, alsof ik een bekende sporter was. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt.


TV reportage over de RUN.
Video: RTV Drenthe

Om 12:00 uur gaan we van start. Ik loop een stukje mee met voormalig clubgenoot Hielle die de 50 km loopt. Omdat ik zeker weet dat ik niet 100 km zonder onderbreking kan hardlopen, ga ik elke 5 km een paar minuten wandelen. Daar wordt door sommigen wat vreemd tegenaan gekeken, want de meesten blijven lopen totdat ze wel móeten wandelen. Maar ik weet op deze manier de controle te houden over mijn tempo: elke 10 km ronde leg ik af in ongeveer een een uur.

Aan het begin van de laatste ronde ga ik voluit en de laatste wandepauze sla ik over. Zo kom ik over de finish na 9:55:25. Leuk dat ik te voren in het interview had gezegd dat ik het wel binnen 10 uur dacht te kunnen halen en het dan nog te doen ook.